Радови ученика

Школска 2020/2021. година

Тема из предмета Дигитални свет били су роботи- шта све они могу да раде и како би у будућности могли да олакшају људима обављање многих послова. Ученици 1/2 представили су нам роботе какве би волели да имају, правећи их од различитих материјала.

Кад наставник инспирише љубав према читању, ученици срцем препознају поруку.

Ученици VI-2 из Сланаца су овако изразили своје утиске о лектири „Мој дека је био трешња“ Анђеле Нанети

Јуче, 3.12.2020. су обе групе трећег разреда у Вишњици имале час српског језика у медијатеци. Час је био посвећен нашим ученицима који су учествовали од марта до маја на конкурсу “ Читам, па шта“.

Овим путем желимо да се захвалимо ученицима Настасији Адамовић, Танасију Цупац и Анђели Милојевић на учешћу и освојеним местима, а посебно њиховим родитељима који су им помогли да истрају током конкурса.

Танасијe Гргур Цупац и Анђела Милојевић су освојили награду на општинском нивоу такмичења, а Настасија Адамовић се пласирала на градско такмичење.

Ученици 4/1 разреда, израдили су пано од различитих материјала. Правили су слике од пресованог цвећа, асанблаж, тродимензионалне слике и колаже.

Учећи о мерама о заштити здравља и безбедности, ученици 6/2 разреда из Сланаца, направили су постере за своју учионицу, који говоре о начинима како да се заштитимо од пандемије корона вируса. Поруке су исписивали на енглеском језику.

Поводом обележавања Дечје недеље 2020., објављујемо ликовне радове ученика на тему „Подељена срећа два пута је већа“.

Ликовни радови

Одељење 1/4
Одељења 2/1 и 2/2
Одељење 1/2
Старији разреди

Литерарни радови

Школска 2019/2020. година

Ученици млађих разреда из Вишњице увежбавали су саобраћајна правила на школском полигону уз координацију представника Министарства унутрашњих послова.

Наша школа се придружила обележавању Дана борбе против вршњачког насиља. Ученици 6/2 и 8/2 разреда су спојивши знања из информатике и енглеског језика, на креативан и практичан начин указали на проблеме у вршњачком односима који моху настати услед прекомерне употребе мобилних телефона и везаности за њих.

Ученици млађих разреда из Вишњице су са својим родитељима учествовали у јединственом пројекту припремања посластица за прославу школске славе Светог Саве.

Како су наши ученици помагали својим мамама погледајте у галерији:

Инспирисани делом Милутина Миланковића „Кроз васиону и векове“, ученици 4/4 разреда из Великог Села и њихова учитељица Наташа Ђорђевић на часовима ликовне културе направили су сунчев систем. Труд се исплатио, рад изгледа одлично. Браво за будуће астрономе!

Предшколци и ученици млађих разреда из Великог Села, са својим учитељицама, уредили су ходник школе у сусрет Новој 2020. години.

Ученици из Великог Села су на часу грађанског васпитања причали о толеранцији.

Своја размишљања и закључке, поводом 16. новембра Међународног дана толеранције, су нам овако пренели:

У сусрет Новој 2020. години, учитељи и ученици из Вишњице, потрудили су се да уреде ходник новогодишњим мотивима.