Радови ученика

Школска 2020/2021. година

У сусрет Ускрсу, ученици наше школе су се потрудили да вам својим радовима на најлепши начин честитају овај најрадоснији хришћански празник.

Христос Васкрсе! Ваистину Васкрсе!

Дан планете Земље представља глобални подстрек на акције у решавању еколошких проблема данашњице.

Завод за заштиту природе Србије саопштио је да је овај датум  повод да се преиспита однос према планети и истовремено је јавна кампања да се зауставе или ублаже последице немарног понашања људи.

Наши ученици су се укључили у ову акцију.

Прављени су упозоравајући панои, беџеви, деца су пратила различите интерактивне презентације, садила дрвеће, заливала биљке и упознавала Земљу уз помоћ глобуса.

Деца имају воље да чувају своје окружење. На одраслима је да тај жар уоче, похвале и даље подстичу.

У нашој школи је 24.02.2021. обележен Дан розих мајица, односно Дан борбе против вршњачког насиља.

Име је добио по иницијативи коју је 2007. покренула група активиста у граду Бервик у канадској провинцији Нова Шкотска након што је Чак Мекнил, ученик локалне школе, злостављен од стране својих вршњака зато што је у школу дошао одевен у ружичасту мајицу. Његови пријатељи су купили 50 ружичастих мајица и разделили их вршњацима, у знак протеста против насилника. Следеће године је провинцијски премијер Родни Меконалд у знак подршке последњу среду у фебруару прогласио за „Дан отпора насилницима“.Тај су пример следиле бројне друге земље.

У нашој школи су учитељи и разредне старешине на ЧОС-у водили разговоре са ученицима, скрећући им пажњу на важност спутавања сваког вида насиља и значај правих и искрених пријатељстава.

Ученице из Великог Села су направиле розе оригами кошуљице за све ученике школе. На њима су они данас исписивали поруке пријатељства.

Велики број ученика, учитеља и наставника је акцију подржао облачењем розих мајица.

Тема из предмета Дигитални свет били су роботи- шта све они могу да раде и како би у будућности могли да олакшају људима обављање многих послова. Ученици 1/2 представили су нам роботе какве би волели да имају, правећи их од различитих материјала.

Кад наставник инспирише љубав према читању, ученици срцем препознају поруку.

Ученици VI-2 из Сланаца су овако изразили своје утиске о лектири „Мој дека је био трешња“ Анђеле Нанети

Јуче, 3.12.2020. су обе групе трећег разреда у Вишњици имале час српског језика у медијатеци. Час је био посвећен нашим ученицима који су учествовали од марта до маја на конкурсу “ Читам, па шта“.

Овим путем желимо да се захвалимо ученицима Настасији Адамовић, Танасију Цупац и Анђели Милојевић на учешћу и освојеним местима, а посебно њиховим родитељима који су им помогли да истрају током конкурса.

Танасијe Гргур Цупац и Анђела Милојевић су освојили награду на општинском нивоу такмичења, а Настасија Адамовић се пласирала на градско такмичење.

Ученици 4/1 разреда, израдили су пано од различитих материјала. Правили су слике од пресованог цвећа, асанблаж, тродимензионалне слике и колаже.

Учећи о мерама о заштити здравља и безбедности, ученици 6/2 разреда из Сланаца, направили су постере за своју учионицу, који говоре о начинима како да се заштитимо од пандемије корона вируса. Поруке су исписивали на енглеском језику.

Поводом обележавања Дечје недеље 2020., објављујемо ликовне радове ученика на тему „Подељена срећа два пута је већа“.

Ликовни радови

Одељење 1/4
Одељења 2/1 и 2/2
Одељење 1/2
Старији разреди

Литерарни радови

Школска 2019/2020. година

Ученици млађих разреда из Вишњице увежбавали су саобраћајна правила на школском полигону уз координацију представника Министарства унутрашњих послова.

Наша школа се придружила обележавању Дана борбе против вршњачког насиља. Ученици 6/2 и 8/2 разреда су спојивши знања из информатике и енглеског језика, на креативан и практичан начин указали на проблеме у вршњачком односима који моху настати услед прекомерне употребе мобилних телефона и везаности за њих.

Ученици млађих разреда из Вишњице су са својим родитељима учествовали у јединственом пројекту припремања посластица за прославу школске славе Светог Саве.

Како су наши ученици помагали својим мамама погледајте у галерији:

Инспирисани делом Милутина Миланковића „Кроз васиону и векове“, ученици 4/4 разреда из Великог Села и њихова учитељица Наташа Ђорђевић на часовима ликовне културе направили су сунчев систем. Труд се исплатио, рад изгледа одлично. Браво за будуће астрономе!

Предшколци и ученици млађих разреда из Великог Села, са својим учитељицама, уредили су ходник школе у сусрет Новој 2020. години.

Ученици из Великог Села су на часу грађанског васпитања причали о толеранцији.

Своја размишљања и закључке, поводом 16. новембра Међународног дана толеранције, су нам овако пренели:

У сусрет Новој 2020. години, учитељи и ученици из Вишњице, потрудили су се да уреде ходник новогодишњим мотивима.