Огледни часови

Школска 2021/2022. година

Ученицима 4/2 је на огледном часу из енглеског језика наставнице Хелене Милошрвић Момчилов, постала јасна подела инструмената, а поред њихових назива, научили су и да их препознају по звуку, да их нацртају, па и да понешто одсвирају. Имали су и узбудљиво такмичење у стилу игара из “ Музичког тобогана“. Гост им је био старији ученик наше школе, који свира гитару и виолончело, па су уживали и у мини концерту. Звоно је пропраћено звуцима валцера и обећањем да ће се на наредном часу позабавити увежбавањем корака овог плеса.

Часу је присуствовала педагог Славица Мартиновић и учитељица 4/2 Слађана Петровић.

У школи у Сланцима је данас одржан огледни час из биологије на тему “ Грађа биљке-вегетативни органи“ наставнице Маје Маринков. Ученици 6/3 су кроз презентацију и цртеже представили различите типове вегетативних органа и занимљивости о метаморфози биљних органа. Уз помоћ мапе ума поновили су све научено. Договорено је да се за школски часопис напише извештај о овом часу и личном утиску о припреми за овако несвакидашње излагање знања.

Часу је присуствовала педагог Славица Мартиновић, одељењски старешина 6/3 Ненад Прибак и наставница енглеског језика Хелена Милошевић Момчилов.

Школска 2020/2021. година

Угледни час из Физичког и здравственог васпитања одржао је у четвртак 5.11. у Великом Селу наставник Милан Вуксановић у одељењу VII/3. Наставна тема: Елементарне игре-Вијача

Ученици 7-3 у Великом Селу су 27. 10. 2020. имали интердисциплинарни огледни час. Комбинујући знање из енглеског језика и технике и технологије, представили су најпознатије мостове и најимпозантније облакодере у Њујорку и традиционалну градњу и средњевековне грађевине у Јорку.

Наставница енглеског језика Хелена Милошевић Момчилов им је помогла да повуку паралелу између описаних архитектонских објеката и грађевина у Србији. Наставница техничког и технологије Милица Лукић Дувњак је ученицимa задала да нацртају техничке цртеже мостова и облакодера.

Ученици су усвојили нове термине из архитектуре на српском и енглеском језику, научили понешто о типовима мостова и усвојили информације о знаменитостима у оба поменута града.

Школска 2019/2020. година

Ученици V2 и V3 су радили на пројекту „My dream home“ уз сарадњу са наставницом технике и технологије Милицом Лукић Дувњак и наставницом енглеског језика Хеленом Милошевић Момчилов.

Организовани у групе, израдили су макете и Power Point презентације. Показали су невероватну креативност и маштовитост, као и знање из информатике, те их овом приликом све похваљујемо.

Наставник Петар Ердељан је у Сланцима 25.9.2019. године одржао огледни час у 5/2 разреду под називом „Једнострука финта“.

Ученици су уживали у упознавању првих правила рукометне игре.

Часу су присуствовале директор Лидија Савић, педагог Славица Мартиновић и наставница енглеског Хелена Милошевић Момчилов.