Упис ученика у први разред

Пријављивање ученика за упис у први разред почиње 01. априла 2020. године.

У први разред уписују се деца која до 31. августа 2020. године пуне 6 година и 6 месеци, а највише 7 година и 6 месеци, односно деца рођена од 1. марта 2013. године до 28. фебруара 2014. године.

У први разред могу да се упишу, под посебним условима и деца која до 31. августа 2020. године пуне 6 до 6 година и шест месеци, односно деца рођена од 1. марта до 31. августа 2014. године, а тестираће се код психолога школе, о чему ћете бити накнадно обавештени.

У први разред уписују се деца која имају пребивалиште на подручју ОШ „Иван Милутиновић“.

Електронско исказивање интересовања за упис у први разред

Родитељу/ другом законском заступнику деце која су стасала за упис у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину, од 1.4.2020. године биће омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу на територији Републике Србије преко Портала еУправа.

Услуга Исказивање интересовања за упис у основну школу има за циљ да школе евидентирају заинтересованост родитеља/другог законског заступника за упис детета у њихову (одрђену) школу. На овај начин школе ће оквирно знати број ученика првог разреда у школској 2020/2021. години што ће им између осталог омогућити бољу организацију образовно-васпитног рада. Такође, родитељи будућих првака остварују комуникацију са школом у коју ће касније бити уписано њихово дете. Уколико родитељ не искаже заинтересованост, на овај начин, не доводи се у питање упис детета у први разред основне школе.

Након дефинисања уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање, електронском поштом биће послата нотификација о датуму уписа у основну школу.

На порталу еУправа, по дефинисању датума уписа за основну школу, биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање омогући ће родитељима да једним одласком у школу заврше све активности везане за упис детета у школу. Преко апликације еУпис извршиће се повлачење података о ученику (из матичне књиге рођених, евиденције пребивалишта и из ИЗИС-а о обављеном лекарском прегледу) и упис. Након уписа детета у школу, истог дана, психолог, односно педагог школе вршиће испитивање детета.

Исказивање интересовања за упис путем мејла

Родитељи који нису у могућности да искажу интересовање за упис путем Портала еУправа, могу своје интересовање за упис да искажу слањем неопходних  података на мејл upismilutinovic@gmail.com

Молимо вас да приликом слања мејла, пошаљете следеће податке, који ће бити коришћени само за упис детета:

  • Име и презиме родитеља/ старатеља
  • Електронска пошта (мејл)
  • Адреса становања
  • Име и презиме детета
  • Датум рођења детета
  • Телефон
  • Објекат у који се дете уписује (Вишњица, Сланци или Велико Село)
  • Молимо вас да нагласите да ли је дете које уписујете треће дете, од којих су остала два на школовању, због евентуалне могућности за одобрење бесплатних уџбеника које је до сада обезбеђивао Град Београд
  • Да ли ће дете користити дневни боравак (важи само за Вишњицу)

Након дефинисања уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, родитељи који су преко мејла исказали интересовање за упис, биће путем мејла или телефона обавештени о датуму уписа и тестирању од стране психолога или педагога школе.

Списак уџбеника који ће се користити у првом разреду школске 2020/2021. године, можете пронаћи ОВДЕ.

Уколико имате неких додатних питања, можете контактирати директорку школе Лидију Савић на телефон 064 420 58 92 радним данима у периоду од 8 до 18 часова.

АДРЕСА:

ОШ „Иван Милутиновић“,
Маршала Тита 101
Вишњица

TЕЛЕФОН И МЕЈЛ:

011 277-3965
011 405-1108
064/ 420 58 92

osivanmilutinovic@gmail.com
pepsi.ivanm@gmail.com

РАДНО ВРЕМЕ УПРАВЕ

понедељак – петак

Рачуноводство
7.00  – 15.00

Секретар
7.30 – 15.30

РАДНО ВРЕМЕ ШКОЛЕ

понедељак – петак
7.00  – 20.00