Организоване посете

Школска 2022/2023. година

Одељења 6/2 и 7/3 посетили су у среду 7.12. биоскоп где су гледали пројекцију цртаног филма „Мачак у чизмама“ у 3Д резолуцији.

Чланови културно-језичке секције, ученици петог и шестог разреда из Великог Села су у Установи културе погледали филм „Вучје бобице“.

Ученици 5/1 и 5/2 посетили су биоскоп и гледали анимирани филм „Дечак делфин“.

Ученици 5/3 разреда су обишли Аду међицу. Уживали су у лепом времену, природи и пикнику.

Петак, 14.10.2022. године

Посета Етнографском музеју

Ученици 5/1 и 5/4 одељења су у пратњи својих одељењских старешина посетили Етнографски музеј у центру града. Кустос музеја је лично упознала ученике са сталном изложбом музеја која се зове „Народна култура Срба у 19. и 20. веку“. Поставка говори о начину облачења људи који су живели на нашим просторима у 19. и 20. веку и различитим врстама народних ношњи из различитих крајева наше земље, од Шумадије, преко Рашке, Косова и Метохије, јужне и источне Србије до Војводине, затим Црне Горе и Херцеговине. Ученици су могли да виде и разне врста посуђа, накита, оруђа, музичких инструмената и куће и ентеријере кућа, који су карактерисале начин живота људи тог периода из различитих крајева наше земље. У музеју су биле изложене и две привремене поставке. Једна под називом „Ја носим вас, ви носите мене“, из Новог Сада са великом збирком ципела из 19. и 20. века и друга под називом „Лепа кућа“, која говори о украсима на кућама које су наше преци пре много година када су градили своје куће користили да украсе зидове и ентеријере кућа.

Ученици 5/1 и 5/3 у пратњи одељењских старешина и директорке школе, посетили су у недељу Јавни акваријум и тропикаријум. Провели су дан разгледајући многобројне врсте риба, гмизаваца, тарантула и змија, уживајући у томе што доста тога и први пут виде.
После тога, уследило је предавање о значају уштеде енергије и рециклаже, а онда и послужење за наше ђаке.
Након посете и разгледања, ученици су били у шетњи, која је била испуњена забавом, смехом и слатким залогајима.

У пратњи одељењског старешине Ненада Прибака, одељење 6/3 је 7.6.2022. било у посети Зоолошком врту.

Ученици 5/2 и 6/3 разреда су 25.5.2022. у оквиру наставе веронауке и свакодневни живот у прошлости обишли су Храм Светог Саве у пратњи наставника Кристине Радосављевић и Стефана Рађена. Ученици су се упознали са особеностима Храма и крипте и историјатом храма.

Ђаци и разредне старешине лепо време користе за заједничке шетње после наставе. Ученици 5/2 и 6/1 су обишли ЗОО врт.

Ученици одељења 5/2 су у оквиру предмета свакодневни живот у прошлости посетили Педагошки музеј. Стална поставка овог музеја садржи богату збирку наставних средстава из протеклих векова, а део сталне поставке је и реконструисан изглед школске учионице с краја 19. века што је ученицима привукло посебну пажњу. Посета је употпуњена шетњом Калемегданом.

За време зимског рапуста, 5.2.2020. године, наставници физичког васпитања Петар Ердељан и Милан Вуксановић, организовали су посету леденој дворани „Пионир“ за ученике 5. и 6. разреда наше школе.

Погледајте како су се провели наши ученици на клизању:

Ученици 7/2 разреда из Сланаца су 25.1.2020. године, у пратњи наставнице Миријане Илић, посетили манифестацију отворене лабораторије на хемијском факултету у Београду.

Ученици су посетили и хемијски музеј и отворене лабораторије, видели како се мере величине у хемији, како настаје ватромет, варта и слоновљева паста.

Ученици 5/3 и 6/3 су у оквиру предмета свакодневни живот у прошлости са наставницом географије Кристином Радосављевић и наставником историје Владимиром Илићем, посетили Конак кнегиње Љубице.

Ученици су кроз сталну поставку- Ентеријери београдских кућа у 19.веку, упознали настанак и развој високе грађанске културе и начин живота и становања у 19.веку у Београду.

Ученици одељења 6/3 су у друштву одељења 5/3 и са наставницима Кристином Радосављевић и Владимиром Илић, у среду 02.10.2019., посетили Етнографски музеј у оквиру предмета свакодневни живот у прошлости. Ученицима је приближен начин живота, ентеријер, начин одевања и припремања хране у различитим историјским раздобљима.

Ученици одељења 6/1 ишли су у Музеј науке и технике 18. октобра 2019. године, где су могли да виде сталну поставку музеја од 400 и више експоната који прате техничко – технолошки развој Србије уназад сто и више година.

Поред сталне поставке, ишли су и у Научну играоницу, која се налази у приземљу музеја и где су се кроз игру упознали са феноменима из области математике, физике, биологије и географије. Били су у могућности да сами експериментишу и на забавни начин упознају дејство центрифугалне силе, оптичке варке и осећај за равнотежу.

Ученици су се сјајно провели и препоручују посету овом музеју свима!

Ученици 5/2, са разредним старешином Данијелом Пантелић, посетили су у септембру Српску академију наука и уметности.

Упознали су се са историјом Академије и њеним значајем за српску културу. имали су прилику да виде свечану салу и да се упознају са начином избора академика. Посетили су и радну собу Бранка Ћопића, библиотеку, картотеку и читаоницу.

Након посете Српској академији наука и уметности, ученици су обишли Калемегданску тврђаву и посетили споменик народном хероју Ивану Милутиновићу, по коме наша школа носи назив.