Организоване посете

У пратњи одељењског старешине Ненада Прибака, одељење 6/3 је 7.6.2022. било у посети Зоолошком врту.

Ученици 5/2 и 6/3 разреда су 25.5.2022. у оквиру наставе веронауке и свакодневни живот у прошлости обишли су Храм Светог Саве у пратњи наставника Кристине Радосављевић и Стефана Рађена. Ученици су се упознали са особеностима Храма и крипте и историјатом храма.

Ђаци и разредне старешине лепо време користе за заједничке шетње после наставе. Ученици 5/2 и 6/1 су обишли ЗОО врт.

Ученици одељења 5/2 су у оквиру предмета свакодневни живот у прошлости посетили Педагошки музеј. Стална поставка овог музеја садржи богату збирку наставних средстава из протеклих векова, а део сталне поставке је и реконструисан изглед школске учионице с краја 19. века што је ученицима привукло посебну пажњу. Посета је употпуњена шетњом Калемегданом.

За време зимског рапуста, 5.2.2020. године, наставници физичког васпитања Петар Ердељан и Милан Вуксановић, организовали су посету леденој дворани „Пионир“ за ученике 5. и 6. разреда наше школе.

Погледајте како су се провели наши ученици на клизању:

Ученици 7/2 разреда из Сланаца су 25.1.2020. године, у пратњи наставнице Миријане Илић, посетили манифестацију отворене лабораторије на хемијском факултету у Београду.

Ученици су посетили и хемијски музеј и отворене лабораторије, видели како се мере величине у хемији, како настаје ватромет, варта и слоновљева паста.

Ученици 5/3 и 6/3 су у оквиру предмета свакодневни живот у прошлости са наставницом географије Кристином Радосављевић и наставником историје Владимиром Илићем, посетили Конак кнегиње Љубице.

Ученици су кроз сталну поставку- Ентеријери београдских кућа у 19.веку, упознали настанак и развој високе грађанске културе и начин живота и становања у 19.веку у Београду.

Ученици одељења 6/3 су у друштву одељења 5/3 и са наставницима Кристином Радосављевић и Владимиром Илић, у среду 02.10.2019., посетили Етнографски музеј у оквиру предмета свакодневни живот у прошлости. Ученицима је приближен начин живота, ентеријер, начин одевања и припремања хране у различитим историјским раздобљима.

Ученици одељења 6/1 ишли су у Музеј науке и технике 18. октобра 2019. године, где су могли да виде сталну поставку музеја од 400 и више експоната који прате техничко – технолошки развој Србије уназад сто и више година.

Поред сталне поставке, ишли су и у Научну играоницу, која се налази у приземљу музеја и где су се кроз игру упознали са феноменима из области математике, физике, биологије и географије. Били су у могућности да сами експериментишу и на забавни начин упознају дејство центрифугалне силе, оптичке варке и осећај за равнотежу.

Ученици су се сјајно провели и препоручују посету овом музеју свима!

Ученици 5/2, са разредним старешином Данијелом Пантелић, посетили су у септембру Српску академију наука и уметности.

Упознали су се са историјом Академије и њеним значајем за српску културу. имали су прилику да виде свечану салу и да се упознају са начином избора академика. Посетили су и радну собу Бранка Ћопића, библиотеку, картотеку и читаоницу.

Након посете Српској академији наука и уметности, ученици су обишли Калемегданску тврђаву и посетили споменик народном хероју Ивану Милутиновићу, по коме наша школа носи назив.