Пројекат о екологији и рециклажи

У периоду од 17.9. до 19.9. у нашој школи реализован је пројекат  у организацији Удружења „Женска снага и напредак – Цеслаја“. Пројекат су реализовали наши учитељи Далибор Јелић и Ивана Ивков, као и наставница биологије Маја Вучковић. Кроз угледне часове наши наставници обрдили су теме усмерене на рециклажу и екологију.

Први од три угледна часа, уз помоћ својих колега, 17.9. у објекту у Вишњици реализовао је учитељ Далибор Јелић у одељењу 2/2, под називом „Пажљиво канту бирам, јер желим да рециклирам“ – селективно скупљање отпада.  Часу су присуствовали директор школе Лидија Савић, представници Градске управе Града Београда, педагог Марија Анђелковић, учитељица Бранислава Тришић и представници родитеља.

Други угледни час 18.9. је у Великом Селу у одељењу 3/4 реализовала учитељица Ивана Ивков, са колегама Далибором Јелићем и Мајом Вучковић, под називом  „Кад се дечје руке сложе, од старог се ново направити може“ – креативна употреба отпада.Часу су присуствовали директор школе Лидија Савић, педагог Марија Анђелковић, учитељица Нела Дракулић и четири родитеља.

Трећи угледни час под називом „Чувам своју планету и не правим јој штету“ – отпад и рециклажа у седмом и осмом разреду 19.9. је Сланцима реализовала наставница биологије Маја Вучковић у сарадњи са учитељима Иваном Ивков и Далибором Јелићем. Часу су присуствовали директор Лидија Савић, психолог Тамара Маринковић, наставнице Кристина Богетић, Милица Марјановић и два родитеља.

Наставници су на сјајан начин обрадили теме рециклаже и чување животне средине, а ученици су показали велико интересовање и знање.

Поделите ваше размишљање

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *