Весела Дечја недеља

План да се током овогодишње Дечје недеље свакодневно негује и показује љубав и толеранција је у ОШ ,, Иван Милутиновић” остварен у потпуности.

Под слоганом „Ја сам дете имам план: толеранција и љубав за сваки дан“, у нашој школи је Дечја недеља протекла весело, уз предивну сарадњу ђака, родитеља и школе.

Ђаци четвртог и петог разреда из Великог Села су пропратили гала концерт Радости Европе и притом имали прилику да упознају децу из различитих земаља.

На ЧОС-евима се причало о правима и обавезама деце, па су ђаци 1/4 направили пано, као подсетник на најважнија од њих.

Деца из 3/4 су са својом учитељицом посетила играоницу и уживала у веселом дружењу.

У продуженом боравку су ђаци, током слободних активности, правила веселе и креативне јесење паное, улепшавајући изглед учионице.

Да бисмо развијали толеранцију и неговали љубав, прво морамо да поштујемо себе, своје вршњаке и окружење, као и историју и традицију родног краја. Трећаци су радили на пројекту “ Природне и културно-историјске лепоте мог краја“, проналазећи  значајне информације о важним објектима и обичајима свог села и израдили веома поучне плакате.

Учешћем и освајањем награда на конкурсима Пријатеља деце, под називом  “Дечја љубав је балон пун снова и радости“ , наше ученице  су нас учиниле поноснима на њихов успех. На литерарном конкурсу Христина Вукојевић 7/4 и Зорана Давидовић 8/3 и ликовном конкурсу Софија Лакић 2/2, Катарина Арсић 2/1, Ања Дукић 3/1 Сара Радовановић 5/1, Анђела Миловановић 5/1 су донеле награде и увећале радост већ веселе недеље.

Ученици 6/1 су се дружили са својом разредном, посетивши биоскоп, а ученици 7/1 и 7/2 су са разредним старешинама обишли занимљиву изложбу у  Народном музеју.

Наши ђаци и библиотекарка  су били срдачни домаћини малишанима из предшколске групе “Малих сунцокрета“, који су дошли да се упознају са школом.

Необичне спортске игре на полигонима су деци указале на важност сарадње у тиму, али и на важност бављења спортским активностима. У Вишњици су се спортским такмичењима придружили и родитељи, што је унело додатну радост међу малишанима.

Дворишта су украшена разнобојним цртежима кредама у боји.

Разредне старешине су организовале радионице, у оквиру којих су ученици записивали своје позитивне особине, тражећи сличности у записима својих вршњака. Увиђавши и разлике, схватили су и важност толеранције у непосредном окружењу, али и друштву уопште.

Учећи бонтон, ученици 2/4 су нас песмом о лепим речима подсетили колико је важно бити пристојан у комуникацији и лепим изражавањем  градити поверење и пријатељства.

4/3 је имало свој план за активности сваког дана и поносни су на чињеницу да су их све остварили.

“Портрет мог друга је огледало моје душе“, па су ђаци најбоље што су могли нацртали своје другаре из одељења.

Четвртак је био дан за велики маскенбал и поворку шарених маски кроз сва три насеља.

У петак је био дан за даривање, па су се ученици играли “Тајних пријатеља“ и уз симболичне поклоне разменили безброј раздраганих осмеха.

Потписани су и уговори о пријатељству, шареног дизајна, али веома озбиљне садржине.

Остаје нам да одредбе овог уговора сви заједно поштујемо свакодневно, све до веселе Дечје недеље наредне године, када нас очекују нова пријатна изненађења.

Поделите ваше размишљање

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *