Међународни пројекат „Holiday Card Exchange“

Ученици наше школе сада већ традиционално, по пети пут, са наставницом енглеског језика Хеленом Милошевић Момчилов, учествују у међународном пројекту Holiday Card Exchange.

Овај пројекат пружа могућност ученицима да изразе своју креативност, правећи четитке које шаљу ученицима из разних земаља. Уједно, на веома практичан начин, уче да примене знање из енглеског језика. У честиткама покушавају децу из Шпаније, Италије, Америке, Литваније и других земаља да упознају са нашим обичајима, начином на који прослављамо празнике са породицама.

Ученици раде специфична истраживања, тражећи информације од својих ближњих. Информације упоређују са онима пронађеним на интернету, а правећи презентације у којима представљају продукте својих истраживања, увежбавају да примењују знања стечена на часовима информатике. Поред тога, пишући текстове на српском и енглеском језику, усвајају принципе новинарског стила писања. Са школама у иностранству касније имамо прилике да одржавамо контакт мејлом, или организовањем видео конференција, под надзором наставника, те настава енглеског језика добија прави смисао, јер излази из оквира учионице и практично се примењује и проширује путем реалне писане и усмене комуникације.

Поделите ваше размишљање

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *