Пакетићи за здравствено и социјално угрожену децу

Као и сваке године, у нашој школи је организована акција прикупљања слаткиша и играчака за здравствено и социјално угрожену децу.

Током децембра месеца у сва три објекта наше школе била је постављена кутија у коју су наши ученици и родитељи донирали слаткише, играчке и школски прибор у складу са својим могућностима.

У овогодишњој акцији успели смо да прикупимо слаткише и играчке за укупно 214 пакетића. Њих 180 подељено је штићеницима УДК „Тиршова“ и Института за онкологију и радиологију Србије. Преостали пакетићи ће бити подељени у болници за плућне болести „Др Драгиша Мишовић“ у току божићних празника, а неколико пакетића биће упућено на Косово и Метохију, социјално угроженим породицама са децом.

Делегација наше школе обишла је и пацијенте на онкологији, којима смо донирали понеки слаткиш и лепу реч. Дочекани је био срдачан, са пуно осмеха, који се ни по чему не разликују од дечијих, упркос болести.

Захваљујемо се комплетном колективу наше школе, свим ђацима и родитељима, као и мами Јасмини ис Сланаца, тати Дејану из Вишњице који су учествовали у подели пакетића наравно Марији Видаковић из Савета родитеља, као организатору акције.

Верујемо да смо на овај начин усрећили много деце, олакшали им мучну болничку свакодневницу лакшом, али и да смо нашој деци дали одличну лекцију и пример како је лако и лепо бити хуман и добар човек.

Сви коментари (1)

Поделите ваше размишљање

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *