Дан језика 2021.

У ОШ ,,Иван Милутиновић‘‘ прослава Дана језика сада већ представља својеврсну традицију. У мало другачијем окружењу, прослављен је и ове године уз низ активности.

Ученици шестог разреда из Вишњице су написали радове који указују на значај језика, а посебно скрећу пажњу на важност и лепоту нашег матерњег језика и његовог очувања.

Ученици старијих разреда из Великог Села су нам илустрацијама приказали важна правописна правила у српском језику.

На часовима ликовне културе деца су илустровала наше  народне пословице и изреке.

Ђаци седмог разреда у Сланцима и Великом Селу су се позабавили проналажењем најдужих речи у разним европским језицима.

Ученици петог и шестог разреда у Сланцима су се потрудили да науче називе европских народа, држава и њихових метропола на енглеском језику, али и да се кроз квиз упознају са географским положајем европских земаља.

Сланачка школа је организовала и такмичење у изговарању брзалица на енглеском језику. Циљ овог такмичења, поред забаве, је био да се укаже на један од важних начина на који се може повећати флуентност у говору на страном језику.

Пано у Сланцима нас упознаје са занимљивостима о разним језицима који се говоре у Европи, а израдили су га ђаци шестог разреда, чланови новинарске секције.

Ученици осмог разреда су на паноу приказали савете за здрав живот, а циљ им је био да укажу на практичну примену знања из страних језика у другим областима.

Језик и култура се међусобно прожимају, те су ђаци четвртог разреда из Великог Села направили паное на којима нас упознају са основним одликама наших суседних земаља.

Велика славља на отвореном чекају погодније услове, али наши ђаци марљиво уче и раде, те су и овај празник учинили шареним, не дозволивши да ова весела традиција буде заборављена.

Поделите ваше размишљање

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *