Обележена Дечја недеља

У нашој школи је поводом Дечје недеље организован низ појединачних активности у сва три објекта.

Наставници и учитељи су на ЧОС-овима организовали радионице, причајући о дечјим правима.

Kако је ове године тема „Дете је дете да га волите и разумете“, фокус је био на изражавању дечјих ставова, размишљања и осећања, као и њиховом сналажењу и емотивном прилагођавању на одрастање у пандемијским условима.

Израђени су панои, водиле су се конструктивне расправе, писани су радови на српском и енглеском језику.

Поводом обележавања Дечје недеље, ученици 4.разреда у Вишњици су дали свој допринос традиционалним цртањем кредама у боји у школском дворишту и писањем порука на главну тему.

Одељења млађих разреда у Вишњици су на ликовним радионицама исказала своја осећања на тему „У мом срцу има места за…“, дајући искрене одговоре, право из срца.

Ученици 2/4 су у склопу Дечје недеље славили своју различитост и право на слободно изражавање. На папирима које су сами украшавали писали су шта воле а шта не – од омиљеног укуса сладоледа, до предмета у школи. Такође, бирали су мудре мисли и цитате о деци и на крају часа украсили пано у учионици.

Бавећи се разумевањем и толеранцијом, ученици 4/3 из Великог Села су на веома занимљив начин представили наше суседне земље и важност дружења и међусобног разумевања.

На литерарном конкурсу “ Дете је дете да га волите и разумете“ у организацији „Пријатеља деце“ наши ученици су постигли запажене резултате.

Ана Златковић 7/3 освојила је друго место, Јован Аксентијевић 6/3, Михајло Давидовић 6/3 и Анђела Николић 5/3 пласирали су се на градско такмичење.

У Великом Селу је уприличена и изложба ликовних радова, аутопортрета ученика 5/3.

Ученици петог разреда из Сланаца су учествовали у радионици у којој су се бавили разумевањем основних обележја културе и традиције европских земаља.

Поред тога, одељење 5/2 обележило је Дечију недељу изразивши у којим ситуацијама најчешће осећају срећу, тугу, љубав, страх и љутњу.

Ученици 6/3 су кроз игру „жабице“ направљене од папира, бирали поруке, које су једни другима читали из књиге „Моја права“, коју је илустровано приредио Уницеф, базирану на Конвенцији о правима детета.

У оквиру радионице „Хвала“ уместо „извини“ осмаци у Сланцима су износили своје ставове о важности позитивне комуникације међу вршњацима.

Одговори ђака на питање шта чини право пријатељство указали су да са сазревањем и очекивања од правих пријатеља постају озбиљнија и већа, али исто тако и спремност да се помогне у излажењу из проблема и невоља постаје реалнија.

Сви ученици су са много воље и елана учествовали у овонедељним активностима, жељни заједничког рада и дружења.

Ту смо да им помогнемо да израсту у дивне, одговорне, савесне и срећне људе, то јест да сачувамо оно што у себи носе, јер они већ јесу дивни.

Ликовни радови:

Фотографије са активности током Дечје недеље:

Видео са активности током Дечје недеље:

Поделите ваше размишљање

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *