Срећан дан просветних радника Србије

Данас, 8. новембра је Дан просветних радника Србије, који је установљен 1994. као сећање на дан рођења Вука Стефановића Караџића.

Претходи му Светски дан просветних радника (5. октобар), који је установио Унеско 1994. године, с намером да подсети на препоруке те међународне организације о статусу просветних радника (1996) – документ на који се сви позивају, када је реч о одговорностима и правима наставника у целом свету. На тај дан и овога пута наглашена је важност приближавања крајњем циљу постављеном за 2030. годину, а то је тренутак када би образовање требало да буде омогућено и гарантовано свим становницима наше планете.

Ако су у историји школства постојале преломне, кључне године, током којих су предавачи преузимали на себе посебну и изузетно важну друштвену улогу – онда су међу њима свакако  2020. и 2021. година. Стога директор наше школе Лидија Савић у своје лично име и у име колектива ОШ „Иван Милутиновић“ честита Дан просветних радника Србије свим колегама и колегиницама широм Србије.

Поделите ваше размишљање

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *