Креативна наставна субота

Ученици и наставници наше школе су 02.04. уживали у радној суботи. Надокнада часова од петка је осмишљена кроз употребу интердисциплинарног модела.

Ученици старијих разреда из Сланаца и Великог Села су се дружили у сланачкој школи. Велики број часова је урађен у корелацији по два предмета, па су и наставници уживали у међусобној сарадњи и заједничком одржавању наставе.

5/2 и 8/2 су се на часу историје и српског језика и књижевности уз интерактивне садржаје подсетили грчке митологије, а посебно „Мита о Минотауру.“

5/3 и 6/4 су започели причом о Ускрсу, прочитали текст на енглеском језику о томе како се овај празник слави у Великој Британији, решавали осмосмерке, имали квиз и игру потраге за ускршњим речима и мотивима.
Млади уметници су осликали ускршње зечиће и припремали другу декорацију за улепшавање обе школе.

У 7/2 су на часу географије и математике, проучавајући географску карту, бирали дестинације за путовања и израчунавали удаљеност и трошкове.

8/2 и 7/2 су заједно имали хемију и физику и повезивали су знања из ова два предмета на часу. Обрађивали су наставну јединицу одмеравање запремине течности, Паскалов закон и рачунање моларне концентрације.

6/3 и 8/2 су уз помоћ географске карте Србије започели причу о Србији и њеном геополитичком статусу кроз векове, посебно се сконцентрисавши на Бој на Косову. Уз анимирани презентацију, ученици су критички анализирали исход Косовског боја.

7/3 и 8/3 су се бавили мерењима у лабораторији, поновивши уједно и мерне јединице и претварање једних у друге.

6/4 и 7/3 су заједно присуствовали интердисциплинарном часу физике и биологије. Научили су шта је нервна ћелија, како она изгледа и на основу видеа разумели како се преноси нервни импулс у виду промене наелектрисања на површини ћелијске мембране.

Увек актуелна тема о здравој исхрани је овог пута представљена на енглеском језику кроз ПП презентације о пирамиди исхране, здравим намирницама, брзој храни, слаткишима, млеку и млечним производима. 5/2 и 6/3 су били вредни и креативни на заједничком часу енглеског језика и информатике.

Дан су сви завршили екипним такмичењима на часовима физичког васпитања.

Часове и заједничке активности је пропратила  директорка школе Лидија Савић.

Наши наставници и ђаци су били одлучни да овај радни викенд оплемене осмесима и новим искуствима и знањима.

Поделите ваше размишљање

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *