Најлепша васкршња корпа долази из наше школе

Током протеклог викенда, у суботу 23. априла одржан је пети по реду Велики ускршњи фестивал у Ташмајданском парку и Земунском кеју, у сарадњи са градским општинама Палилула и Земун а у организацији удружења Култур шок.

У целодневној забави уживали су и деца и родитељи, а као део манифестације организована је хуманитарна акција у сарадњи са основим школама са Градске општине Палилула, у којој су била укључена сва деца нижих разреда.

Наиме, малишани су осликали више стотина јаја и декорисали неколико десетина ускршњих корпи, а најкреативнији радови били су изложени на самом карневалу где су посетиоци иамли прилике да прилагањем донације, у складу са својим могућностима, постану власници неког малог уметничког дела, и тиме донирају целу акцију.

За најкреативнију ускршњу корпу проглашена је корпа из наше школе „Иван Милутиновић“, а коју је направила ученица 3/4 разреда Неда Грче, којој овом приликом најсрдачније честитамо.

Јаје  које је проглашено за најлепше долази из школе „Милена Павловић Барили“.

Из разлога што су победу однели ученици из ове две школе, прикупљена средства од донација ће бити намењена неком од социјално угрожених другара баш из ове две школе, што је и била првобитна замисао фестивала. Ученици из победничких одељења биће награђени DexyCo поклон пакетима.

Поделите ваше размишљање

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *