Седмо стручно саветовање запослених у нашој школи

Седмо стручно усавршавање запослених у нашој школи под називом „Како успешно реализовати наставу и рад у школи“, одржано је 22. и 23. априла 2023. године у Орашцу.

Стручни скуп је акредитован од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања.

ОРГАНИЗАТОР СКУПА: ОШ „Иван Милутиновић“, Маршала Тита 101, Београд – Вишњица

ОБЛИК СТРУЧНОГ СКУПА: Саветовање

НАЗИВ СКУПА: „Како успешно реализовати наставу и рад у школи“

МЕСТО И ДАТУМ ОДРЖАВАЊА: Орашац, 22. и 23. април 2023. године

ПЛАН РАДА:

Кроз интерактивне презентације, предавања и радионице, учесници су испунили циљеве саветовања кроз размену искустава и упознавањем са ефикасним начинима организовања рада стручних тела у школи, процесе наставе и учења, уз потребна прилагођавања и коришћење дигиталних алата, као и са начинима заштите ученика од опасности на интернету.

Реализатори су имали прилику да изложе сазнања из наведених области, упућујући једни друге у практичну примену наученог у настави.

Сви присутни су активно учествовали у раду и конструктивним разговорима и финалним дискусијама.

Поред радног дела, запослени су имали прилику да уз пратњу водича и кустоса упознају и обиђу историјске локације у Тополи, Орашцу и Аранђеловцу, које су од великог значаја за историју целе Србије: Карађорђев конак у оквиру Карађорђевог града, цркву свете Богородице, затим маузолеј династије Карађорђевић и куће Краља Петра I на Опленцу. У обиласку Орашца запослени су обишли Марићевића јаругу, место где је подигнут Први српски устанак, затим цркву Вазнесења Господњег и спомен школу. У повратку за Београд, запослени су обишли парк Буковичке Бање уз разгледање вајарских експоната, извора киселе воде и хотела „Старо здање“ и „Шумадија“.

Поделите ваше размишљање

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *