Промена календара образовно-васпитног рада у школама

У ситуацији ванредног стања и низа мера које се односе на контролу кретања грађана, када је јавни градски и међуградски превоз скоро укинут, када су прекинути туристички, културни и спортски садржаји, Министарство просвете науке и технолошког развоја донело је одлуку о промени календара васпитно-образовног рада у Србији.

Промена се састаји у томе да предвиђени пролећни распуст треба искористити за учење и да би прекидање похађања наставе на даљину било на штету ученика, који свакако морају да буду у кругу породице и са што мање социјалних контаката у кући и ван куће.

У складу са наведеним, планирана промена календара се огледа у следећем:

  • од 13. до 16. априла 2020. (понедељак-четвртак) – настава на даљину се одвија према најављеном распореду часова и других активности које школе планирају за ученике;
  • од 17. до 20. априла 2020. године (петак – понедељак) – пригоди едукативни садржаји у вези са празником (Ускрс) и садржаји који су у функцији квалитетног коришћења слободног времена ученика;
  • од 21. априла 2020. године (уторак) – наставак похађања наставе на даљину.

Представљена промена календара образовно-васпитног рада омогућава нам, да по нормализацији ситуације, добијемо додатни простор за надокнаду кључних школских активности, о чему ћемо вас благовремено обавестити.

Поделите ваше размишљање

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *