Пето стручно саветовање наше школе

У Образовно културном центру “Вук Караџић“ у Тршићу је 3. и 4. 10. 2020. године организовано пето стручно саветовање запослених у ОШ “Иван Милутиновић“.

Директорка Лидија Савић је отворила скуп, нагласивши значај овог вида стручног усавршавања и задовољство због доброг одзива колектива.

Програм је обухватао стручна излагања следећим редом:

1.„Сингапурска математика“

У изради ове теме су учествовали Милош Турчиновић, Мирјана Кривокапић и Ненад Прибак. Колеге су све присутне упознале са специфичним приступом решавању текстуалних задатака и формирању почетних математичких појмова.

2.„Вештине слушања у настави страних језика и како их развијати“.

Бисерка Радосављевић је, побројавши креативне начине за развој ове вештине, скренула пажњу на општи значај добро усмерене концентрације слушалаца.

3.„Утицај билингвалности на дечији развој“

Бранислав Крајишник је изнео занимљиве резултате истраживања о природној билингвалности код деце и о учењу страног језика на раном узрасту. Покренута је конструктивна расправа у којој су остали присутни изразили своје мишљење.

4.„Аутистични спектар поремећаја“

Дефектолог Данијела Степановић нас је упознала са аутистичним спектром поремећаја, оснажујући осећај учитеља и наставника да имају потенцијалну подршку стручних лица у непосредном раду

5.„Утрошена електрична енергија“

Практичну тему је излагао наставник физике Ранко Марковић, који је указао на примењивост знања из физике, јер се ове теме дотиче градиво у осмом разреду.

Остатак времена је посвећен обиласку етно комплекса и родне куће Вука Караџића уз стручног водича.

Запослени су имали прилике да обиђу комплекс у ком би, по плану, крајем текуће школске године требало да се одрже републичка такмичења.

Према оцени учесника, организација саветовања је била  професионална, уз поштовање свих препоручених мера. Чланови колектива су се са путовања вратили са изузетно позитивним утисцима, обогаћени новим знањима примењивим у раду са ученицима.

Поделите ваше размишљање

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *