Одржан Васкршњи хуманитарни базар

У петак, 7. априла у издвојеном одељењу наше школе у Сланцима одржан је други по реду Васкршњи хуманитарни базар.

Вредне руке наших ученика од првог до осмог разреда, заједно са својим учитељима и наставницима израдиле су бројне предмете са васкршњим мотивима, а веште руке наших родитеља бројне слане и слатке посластице у циљу прикупљања средстава за помоћ у лечењу малом Страхињи Марјановићу из Сланаца.

Базар су обишли и придружили се хуманитарној акцији, председник Градске општине Палилула Мирослав Ивановић са сарадницима и чланови Већа општине, којима се овим путем захваљујемо што су се одазвали нашем позиву.

За анимирање најмлађих, били су задужени чланови витешког реда „Бели орлови“, који су својим присуством подржали хуманитарну акцију.

Колектив ОШ „Иван Милутиновић“ се од срца захваљује свим ученицима, родитељима, учитељима и  наставницима који су учествовали на Васкршњем уманитарном базару. Посебну захвалност дугујемо уметнику, који је својим ручним радом у изради ланчића на самом базару, дао велики допринос у прикупљању средстава.

Показали смо сви заједно хуманост на делу и прикупили 444.942,00 динара и 110 евра које смо предали оцу малог Страхиње. Надамо се да ће ова средства макар мало помоћи да Страхиња има срећније детињство.

Помоћ за малог Страхинју можете уплатити посредством Хуманитарне фондације „Буди хуман“, 1371 на 3030.

Ликовна радионица

У оквиру Васкршњег хуманитарног базара одржана је ликовна радионица у осликавању васкршњих јаја. Радионицу је водила наставница ликовне културе Јасмина Тица.

Велеки број ученика свих узраста учествовало је на ликовној радионици, а најбоља јаја осликали су:

1. Теодора Б. Јовановић 8/3

2. Николина Стевановић 3/3

3. Ивана Ђурђевић 3/3

Остали ученици су похвањени за учешће: Искра Јовановић (5 година), Марија Кузмановић 6/2. Милош Црнокрак 7/3, Јања Максимовић 4/1, Дуња Игњатовић 1/3, Мила Ивановић 1/3.

Најлепша корпа и најлепше јаје

На Васкршњем хуманитарном базару проглашене су најлеша корпа и најлепше офарбано јаје.

За нејлепшу корпу изабран је рад ученице Јоване Милојевић 1/1, док је за најлепше офарбано јаје проглашен рад ученика Саве Радовановића 1/1.

Поред награђених ученика за најлепшу корпу учествовали су и Софија Гајић 4/3, Урош Станковић 2/2, Дуња Радојевић 3/4, Сара Јанковић 2/4, Марија Казанџић 2/2, Мирјана Лазић 3/3, док су за најлепше офарбано јаје учествовали и Јана Ацковић 1/2, Божидар Сарић 4/3, Душан Павловић 1/2.

Наведени радови представљаће нашу школу на Великом ускршњем фестивалу који организује Градска општина Палилула.

Поделите ваше размишљање

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *